2 nieuwe boeken: politiek boek over boze burgers, Trump en Hillary/reisboek over NY

Tja, de laatste weken heeft u van mij geen blog ontvangen terwijl er toch bepaald veel speelt in de verkiezingsoorlog tussen Trump en Hillary.  De vakantietijd heb ik gebruikt om ons nieuwe boek De Spiegel van Amerika af te ronden dat ik schrijf met goede vriend en Amerika-kenner Hans Veldman. En dan is er ook nog ons Nederlandstalige reisboek New York Specials over de verrassende plekken en ‘hidden secrets’ in NY.

In de Spiegel schetsen we het Amerika dat de nieuwe president in januari aantreft. Uniek is de woede aan de linker- en rechterzijde van het politieke spectrum. Van Sanders tot en met Trump. We proberen het te verklaren aan de hand van gesprekken met veel Amerikanen maar ook op basis van nieuw onderzoeksmateriaal. Naast hoofdstukken over Hillary, Trump en Sanders is er ook een afscheidshoofdstuk over Obama. Het boek verschijnt eerste helft september en is nu al te bestellen.

The Enchantment of New York is het eerste Nederlandse reisboek over New York dat in NY wordt uitgegeven. Daar zijn we (ontwerper en fotograaf Ton Wienbelt en ik) uiteraard trots op.  En er zijn al zoveel boeken over NY. Waarom is dan uitgerekend een New Yorkse uitgever geinteresseerd geraakt? Welnu, er is tussen al die ‘overwhelming’ boeken met duizenden feitjes geen boek met een speciaal menu van juist de meest verrassende en deels ook ‘geheime’ plekken van New York zoals ondergrondse bars, bijzondere muziekclubs, unieke musea etc. We bieden het boek aan in The Netherlands Club in Manhattan. De eerste exemplaren worden overhandigd aan de sympathieke consul-generaal Rob de Vos en zijn echtgenote Marion. Het wordt er druk maar als u in NY bent, U bent ook van harte welkom! www.netherlandclub.com

Posted in Laatste nieuws.